Totalprosjekt Namsskogan AS er med i næringshageprogrammet og opplever at bedriften går på skinner!

Målet var å ikke bli flere enn 25 ansatte. Nå er Bjørnar Myrvold sjef for mer enn dobbelt så mange og omsetter for nesten 100 millioner kroner.

Myrvold er daglig leder og medeier entreprenørselskapet Totalprosjekt Namsskogan. De siste åra har han og medeier Per Magne Myrvold i det stille bygget opp det som i namdalsk sammenheng nærmer seg en gigantbedrift. Fra 2014 til 2016 økte omsetningen fra 65 til snaut 85 millioner kroner. Men kanskje enda mer imponerende: I samme periode har driftsresultatet gått fra seks til 17 millioner kroner.

Når selskaper opplever stor og rask vekst, skyter ofte også kostnadene fart. Hos Totalprosjekt er det motsatt. Her blir kostnadene relativt lavere år for år.

– Hva er hemmeligheten?

– Vi bruker vinteren som er lavsesong til å øke kompetansen hos de ansatte. Det brukes store summer på kurs og sertifiseringer hvert år, sier Myrvold.

Logikken i dette er som følger; For noen år siden kunne Totalprosjekt stort sett bare fikse stikkrenner og rydde skog langs norske jernbanelinjer. Nå har de egnes sikkerhetsvakter, skifter sviller, nøytraliserer skinnene – ja det meste av vedlikehold på og langs norske jernbanelinjer.

– Men å legge nye spor er foreløpig ikke noe for oss. Vi har fått spisskompetanse på effektiv jobbing mellom togpasseringene uten forsinkelser i togtrafikken, sier Myrvold.

Det er også en annen ting han unngår:

– Vi tar ikke oppdrag i Oslo. Folkene liker seg ikke der. Det er mye køkjøring og nattarbeid.

Ellers jobber folkene hans langs det meste av Norges totalt 5.000 kilometer med jernbanespor.

For selv om Totalprosjekt er både jernbaneentreprenør, maskinentreprenør – og transportfirma, er det innenfor jernbane de har vokst seg store.

Og Myrvold ønsker å bli enda større.

– Vi ønsker alltid å gjøre det bedre enn fjoråret, så i år går vi for ei omsetning på mer enn hundre millioner, sier Myrvold.

I den forbindelse bestemte firmaet seg i fjor for å ansette egen leder for kvalitet, miljø og HMS. Terje Wahl er mannen som til slutt fikk jobben og kom flyttende fra Kristiansund for å starte arbeidet med å ISO-sertifisere bedriften.

– Vi har blitt så store at vi i langt større grad må dokumentere og kvalitetssikre det vi holder på med.

– De fleste er flinke til å kvalitetssikre prosesser og produkter, men det viktigste er å kvalitetssikre de ansatte, kommentere Wahl.

Myrvold er enig. Det er nemlig noe han er veldig glad for ikke har vokst de siste åra – fraværet.

– Vi gjør mye manuelt arbeid, så vi er avhengig av flinke folk. Folkene som jobber her er dyktige og kommer på jobb selv om de er litt småsyke.

Wahl bekrefter at det stemmer.

– Sykefraværet her er oppsiktsvekkende lavt. De siste tre åra er det på godt under to prosent.

Del på sosiale medier