Ny målbedrift for INAM AS: Har utviklet en supersmart garngreier for små fiskebåter

Behovet for en sikker og funksjonell garngreier for små fiskebåter sådde et gründerfrø hos Osvald Bakke. Nå skal INAM AS videreutvikle forretningskonseptet.

Som tidligere yrkesfisker vet Osvald Bakke fra Eidshaug at en garngreier er et uunnværlig hjelpemiddel for å klargjøre garnlenkene til neste setting.  

– For meg er sikkerhet på sjøen viktig og på en mindre båt vil en tung garngreier utgjøre en destabiliserende faktor. Likevel var det et stort savn hver gang garnene skulle greies og ryggen begynte å verke, forteller Osvald.

Osvald begynte å lete etter en liten og lett garngreier, men fant ingen som passet. Det var hans egen kone som satte han på ideen: – Lag en selv, var tilbakemeldingen.

Dermed var ideen sådd. Høsten 2018 gikk Osvald i gang med å finne materialer og utforming til mini-garngreieren. Han fikk hjelp av en sveiser og mekaniker, og sammen utviklet de prototypen som hadde riktig funksjonalitet og styrke.

– Garngreieren viste seg å være en stor suksess under årets vinterfiske. I utgangspunktet var den kun ment til eget bruk, men jeg fikk raskt tilbakemeldinger om at det var flere fiskere i området som ønsket seg en slik løsning, sier den nyetablerte gründeren.

INAM AS videreutvikler de gode ideene
Gründerbedriften på Eidshaug er et av INAM AS nyeste tilskudd i porteføljen. Som målbedrift får Bakke hjelp av INAM til å skreddersy og utvikle forretningskonseptet, slik at den unike garngreieren når ut til et større marked.

– Dette er en fantastisk spennende bedrift og et prakteksempel på god innovasjonsutvikling. Osvald så et behov i et marked og ballen ruller fort videre. Vi ser fram til et godt og inspirerende samarbeid, sier Trond Heggernes, forretningsutvikler for INAM AS avd. Ottersøy.

Les mer om Hyra 400 garngreier på bedriftens hjemmeside.

Å etablere en bedrift kan være krevende. Vi kan hjelpe deg med å utvikle dine ideer før du setter utfor hoppkanten. Ta kontakt med oss for en hyggelig og uformell prat.

Del på sosiale medier