Følger gründerdrømmen og etablerer egen teknologibedrift

Som selvutnevnt teknolog skal Stein Arne Kjøraas skape et levebrød av lidenskapen sin. INAM AS bistår den ferske gründeren fra idé til ferdig forretningskonsept.

Namdalskysten er en av landets mest fremoverlente næringsregioner, hvor havbruk og marin industri leder an i utviklingen. Likevel eksisterer det et teknologisk gap i regionen ifølge, Stein Arne Kjøraas.

Den nye teknologibedriften er fremdeles i støpeskjeen, men forretningsdrømmen har lenge kvernet for Kjørås som ønsker å tilby mekaniske tjenester som krever større nøyaktighet enn det tradisjonell industri kan tilby. 

– Det er mye du får til med plasmaskjærer og sveiseapparat, men når prosjekter og produkter krever små toleranser og høy kvalitet må du ha tilgang på maskiner og prosesser som holder toleranser helt ned til 0.02 millimeter, sier Kjøraas.  

Trond Heggernes (tv.) og Per Arne Sørnes (th.) bistår Stein Arne Kjøraas med utviklingen av forretningskonseptet.

Kjørås er en selvutnevnt «teknolog» som elsker å utforske mulighetsrommet for «duppedingser» og banebrytende teknologi. 40-åringen kommer opprinnelig fra Steinkjer, men har bodd på Rørvik de siste fire årene. Han har en solid utdannelse som industrimekaniker, samt en bachelor i medieteknologi.

Supplerer tradisjonell industri
Når markedet er klart, er 3D-printing i flere legeringer noe han ønsker å satse på. Komplekse komponenter er kostbart å produsere ved tradisjonell fremstilling, så da er 3D-printing svaret.

Målgruppen er mekanisk industri, både for blå sektor og til lands, samt FoU-prosjekter for prototyping og utvikling.

–Jeg har brukt tre år på å gjøre meg kjent med markedet og hvilket potensial denne teknologien kan gi folk her ute. Nå er jeg klar til å ta steget og starte opp min egen bedrift, forteller Kjøraas entusiastisk.

En god sparringspartner
Selv om Stein Arne har en god forretningsidé, rett kompetanse og gründerånd, er det en kjensgjerning at det å starte opp en bedrift er krevende. Derfor tok han kontakt med INAM AS (Innovasjon Namdal) for å få den nødvendige kunnskapen om hva som skal til for å ta steget videre.

– Alle jeg snakket med anbefalte INAM, så da var valget enkelt. Jeg opplever de som en konstruktiv og trygg partner. INAM er en god sparringspartner når ideen har ruget i hodet i mange år. Å få ideen ned i en strukturert og effektiv forretningsplan krever erfaring og handling. De har fokusert på konkrete delmål og dette har gjort at fremgangen er mye raskere enn jeg kunne klart alene. 

Del på sosiale medier